Τα «Θαλασσινά Μετέωρα». Το πολυφωτογραφημένο τοπίο του Αιγαίου που έστηναν καρτέρι οι πειρατές δεν λείπει από κανένα ταξιδιωτικό οδηγό…

21 Φεβρουαρίου 2017
MTadmin

Ένας χαρακτηριστικός βράχος μέσα στη θάλασσα και μια σπηλιά με δύο εισόδους, δίνουν το στίγμα τους σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Οι φωτογραφίες του Κλέφτικου, κοσμούν τους πιο πολλούς τουριστικούς οδηγούς, που διαφημίζουν την χώρα μας.

Το Κλέφτικο ή τα «Θαλασσινά Μετέωρα», όπως πολλοί το αποκαλούν, είναι ένα σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς, με σπηλιές και κοιλώματα, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου.

Το σύμπλεγμα των εντυπωσιακών ηφαιστειογενών βράχων που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων από τον αέρα και τη θάλασσα, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Μήλου.

Το όνομα του οφείλεται στην δράση των πειρατών, οι οποίοι για αιώνες δρούσαν στη θάλασσα του Αιγαίου τρομοκρατώντας ανυποψίαστα εμπορικά πλοία, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο τις σπηλαιώδεις ακτές τις Νότιας Μήλου. Κρύβονταν και έστηναν καρτέρι μέχρι να εμφανισθεί ένα πλοίο για να το λεηλατήσουν.

Τη δράση τους σταμάτησε ο ναύαρχος Κανάρης μετά την επανάσταση του 1821, προστατεύοντας τα νησιά του Αιγαίου από την μάστιγα των πειρατών. Οι μοναδικοί σχηματισμοί του Κλέφτικου είναι προσβάσιμοι μόνο από τη θάλασσα, με καραβάκια ή ιστιοπλοϊκά που ξεκινούν από το λιμάνι του Αδάμαντα. Το καραβάκι θα σας ξεναγήσει και στη σπηλιά της Συκιάς, για μπάνιο σε σπάνια νερά. Η σπηλιά δεν έχει οροφή με αποτέλεσμα οι αχτίδες του ήλιου να εισέρχονται φωτίζοντας τα σμαραγδένια νερά της και να δημιουργούν μια οπτική εμπειρία χρωμάτων και λάμψης.

 

«Μοναδική κι αξέχαστη εμπειρία» χαρακτηρίζουν τη βουτιά στα κρυστάλλινα νερά του Κλέφτικου οι τουρίστες…

Πηγή : mixanitouxronou.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο